Αυτή η συμπαθέστατη κυρία των 87 χρόνων υποβλήθηκε σε επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής στο Ιατρικό Ψυχικού με την νέα μέθοδο ALMIS (βελτιωμένη τεχνική κ. Χριστοδούλου) για βαριά οστεοαρθρίτιδα ισχίου με συνοδό παραμόρφωση λεκάνης και σπονδυλικής στήλης.

Λίγο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση ζήτησε να μας δείξει πως θυμήθηκε τα παλιά…

Σημειωτέον ότι ήταν στα νιάτα της χορεύτρια και “μοντέλο” γνωστότατου ζωγράφου. Πράγματι μας εντυπωσίασε όταν την είδαμε να πέφτει στο πάτωμα του γραφείου και να κάνει “σπαγκάτο”!

Όταν δεν κόβεται ούτε ένας στροφέας μυς τι μπορεί να επιτευχθεί!

Σας εμφανίζω την φωτογραφία της με την άδειά της φυσικά. Είναι πολύ ευχαριστημένη που θυμήθηκε τα νιάτα της. Όλοι στην Κλινική μας έχουμε εντυπωσιασθεί. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα συναντούσαμε τέτοια περίπτωση. Βέβαια είναι μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση αλλά αξίζει νομίζω να την παρουσιάσουμε. Εδώ φαίνεται η αληθινή πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια με τις νέες τεχνικές αρθροπλαστικής του ισχίου, και κυρίως με την νέα ALMIS.  Απλή διαδικασία, λιγότερη συνήθως της μίας ώρας, με τον ασθενή να ακούει μουσική, δεν απαιτείται, πλην σπανίων περιπτώσεων, ούτε γενική ούτε επισκληρίδιος αναισθησία, ούτε να γίνει μετάγγιση αίματος. Ο ασθενής σηκώνεται άμεσα και βαδίζει την ίδια μέρα. Ελάχιστοι οι περιορισμοί στις κινήσεις μετεγχειρητικά. Γίνεται χρήση πολύ μικρών εμφυτευμάτων που διατηρούν σχεδόν ανέπαφο το περι-προθετικό οστό, χωρίς τρυπήματα για τοποθέτηση βιδών ή ακρυλικών, χωρίς μεγάλους στειλεούς ή ακρυλικό «οστικό τσιμέντο» βαθιά μέσα στον αυλό του μηριαίου που η αφαίρεσή του σε περίπτωση λοίμωξης είναι μια επικίνδυνα δύσκολη και με μεγάλες επιπλοκές διαδικασία. Με την νέα ALMIS, την νέα κοτυλιαία πρόθεση χωρίς βίδες που χρησιμοποιούμε καθώς και τον νέο κοντό αντιστροφικό στειλεό όλη η επέμβαση είναι ελάχιστα επεμβατική στους μυς, στα οστά, στα νεύρα, στα αγγεία αλλά και στα οστά του μηρού και της λεκάνης. Έχουμε μακρόχρονο αποτέλεσμα σχεδόν σε όλους τους ασθενείς και σπάνια να συμβεί χαλάρωση λόγω της μόνιμης βιο-ενσωμάτωσης και της άριστης περι-προθετικής οστεογένεσης όπως στα σύγχρονα οδοντικά εμφυτεύματα. Επιπλοκές ελάχιστες και πολύ σπάνιες σε σχέση με το παρελθόν και σχεδόν όλες αντιμετωπίσιμες με απλή επίσης διαδικασία αν και όποτε χρειασθεί π.χ. σε περίπτωση πτώσης ή κατάγματος. Καμία σχέση με τις τραγικές ιστορίες του παρελθόντος!

Δείτε Επίσης : Ορθοπεδικός Αθήνα, Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου, Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος